Dingo

“Dingo’s communiceren net als wolven: ze huilen!”

Gespot!

In de woestijn van Australië stond Freek voor het eerst oog in oog met een wilde dingo. Het dier was in zijn eentje. Grote kans dat het een mannetje was! Die leven als ze jong zijn vaak alleen. Pas als ze ouder worden, vormen ze een groep met andere mannetjes.

Wilde hond

Zo’n 4.000 jaar geleden namen Aboriginals, inwoners van Australië, dingo’s mee terug van hun reizen naar Azië. Sommige dingo’s ontsnapten en verwilderden in de Australische natuur. Inmiddels leeft de dingo als een soort wolf in de Australische bossen en woestijnen.

Rennen

Dingo’s jagen op alle kleine dieren. Bijvoorbeeld op konijnen, hagedissen, vogels en knaagdieren. Pas als dingo’s ouder zijn en in een groep leven, jagen ze ook op schapen en kangoeroes. Dingo’s hebben trouwens een waanzinnig uithoudingsvermogen. Ze rennen met gemak kilometers lang achter hun prooi aan!

Dingo-hek

Dingo’s doden soms wel vijftig schapen in één nacht. Daar zijn Australische boeren natuurlijk niet blij mee. Om hun schapen te beschermen, bouwden ze een hek van wel 5.320 kilometer lang!

Lekker hapje?

Een dingo-pup is nog te klein om een grote prooi naar binnen te werken. Daarom geeft moeder over als ze zelf heeft gegeten. Jak! Toch is het voor haar puppy’s een smakelijk en voedzaam prakje.

Wild van Freek maakt gebruik van cookies

Met behulp van deze cookies kunnen we informatie verzamelen over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om je buiten onze website relevante aanbiedingen te tonen. En worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken. Door op 'Ok' te klikken stem je in met het plaatsen van cookies. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op 'Cookie instellingen aanpassen'. Meer informatie over cookies.

Wij gebruiken de volgende cookies:

We slaan je instellingen op in een cookie. Wil je later je instellingen wijzigen? Verwijder dan de cookies via je browser.